Ekstramotor til Ørnen

Efter længere tids overvejelser har jeg nu endelig fået købt og monteret en lille ekstra motor, som primært er tiltænkt som "nødmotor", men kan vel også bruges som trollingmotor efter behov og vejrlig.

Ekstramotor til Ørnen

Og hvorfor nu det?

Efter nu 2 motorstop (godt nok med 2 forskellige hovedmotorer) med efterfølgende bugsering hjem, har tanken ligget utrolig nær om at have en lille ekstramotor i reserve som sikkerhed. Jeg besluttede derfor, at nu skulle det være. Valget faldt i første omgang på en 6 HK, men den jeg havde stillet mig i udsigt blev solgt lige for næsen af mig. Jeg spottede i stedet en Mecury F3,5 MLH, som var stort set ny (årg. 2018) og som kun havde kørt 3 timer og som jeg kunne få for halv pris af en spritny. Måske den var for lille, men det måtte en prøvetur be- eller afkræfte. Jeg kan jo altid bytte den ud igen!

Prøveturen

Prøveturen gik fint, Motoren skulle faktisk ikke så langt ned som først beregnet og trækker fint, men kommer naturligvis aldrig op og plane. Der blev prøvet forskellige indstillinger og forskellige hastigheder, endda i 8-9 m/s med skum på bølgerne kunne den få båden op på 3,4 knob. Også trolling hastigheder gik fint og jeg skal da prøve at trolle med motoren næste gang jeg skal ud og trolle.

Jeg er tilfreds!