Elektrisk spil på bådtraileren

Så er det endelig slut med at trække båden op manuelt, da jeg efter mange tilløb, fik taget mig sammen og har investeret i et elektrisk spil, batterikasse og også et batteri.

Elektrisk spil på bådtraileren

Efter at have prøvet mange forskellige manuelle spil og aldrig rigtig været tilfreds, blev det tid til at montere el-spil, batterikasse og batteri. Nu bliver det spændende at se, om det er pålideligt og virker efter hensigten.

El-spillet

Jeg har kigget på mange el-spil gennem det sidste års tid og været meget i tvivl om hvilket jeg skulle vælge. Mange har anbefalet det ene og det andet, nogen dyrere end andre.
Slutteligt valgte jeg at investere i et el-spil fra det tyske firma Expondo. Spillet hedder MSW, Trækspil 12V - 1.587 kg - 3.500 lbs - 3-trins planetgear. Jeg kendte det ikke i forvejen, men det ser fornuftigt ud og så kostede det kun kr. 1.279,- inkl. forsendelse. Og hvis det viser sig, at det ikke er det rigtige i længden, er det jo ikke en herregård, jeg har ofret på projektet!

Læs mere om spillet her...

Batteriet og Batterikassen

Batterikassen er fra Harald Nyborg og kostede kr. 449,00. Batteriet er et Marinebatteri på 110 AH og kostede kr. 899,00.

Test og tilpasning

Efter første test, måtte jeg konstatere at spillet var sat for langt tilbage, så wiren gik på opstanderen. Den gik jo ikke, så hjem igen og flytte spillet frem og så skulle det også lige løftes 1,5 cm. Ydermere måtte jeg cutte lidt af traverset, så wiren kunne gå helt fri, når båden ruller af og på. Anden test gik lige efter bogen og nu "spiller" det max!